Akupunktur kan blandt andet behandle:

Fertilitet

Akupunktur kan være et optimalt supplement til fertilitetsbehandling. Det kan blandt andet bidrage til at stabilisere kvindens cyklus, reducere stress i forbindelse med fertilitetsbehandlingen og dermed øge chancerne for graviditet.

lÆS MERE HER

Hovedpine

Akupunktur er et værdifuldt ikke-medicinsk redskab til patienter med kroniske spændingshovedpiner og migræne. Sundhedsstyrelsen har for nylig opdateret sine anbefalinger på dette område til at omfatte akupunktur.

lÆS MERE HER

 

Fordøjelse

Akupunktur kan have en gavnlig effekt på særligt funktionelle lidelser relateret til mave-tarmsystemet, og kan desuden have en antiinflammatorisk effekt hos patienter med eksempelvis Crohn’s syndrom.

lÆS MERE HER

Søvnløshed

Akupunktur har en positiv effekt på søvnkvaliteten, søvnens længde og på at kunne fungere bedre i dagligdagen.

lÆS MERE HER

Smerter

Forskning har vist, at akupunktur hjælper på smerter. Man mener, det er fordi, akupunktur kan påvirke frigivelsen af neurotransmittere. Disse neurotransmittere stimulerer eller hæmmer nerveimpulser i hjernen, der videregiver oplysninger om eksterne stimuli og kropslige fornemmelser såsom smerte.

lÆS MERE HER

Allergi

Akupunktur kan bidrage til at lindre symptomer på sæsonallergi ved at påvirke lokale reflekser i næsen og ved at regulere immunsystemet, så der sker en mindre aktivering af de celler, der fremkalder allergiske symptomer.

lÆS MERE HER

Gynækologi

Akupunktur kan bidrage til at lindre menstruationssmerter, regulere cyklus og fremme ægløsning i forbindelse med gynækologiske lidelser såsom PCOS, endometriose og vulvodyni.

lÆS MERE HER

Immunforsvar

Mere og mere forskning viser, at akupunktur kan regulere vores immunforsvar ved at stimulere vigtige immunceller. Herved kan vi både styrke det og mobilisere en antiinflammatorisk effekt.

lÆS MERE HER

Stress og mental uro

Flere undersøgelser viser, at akupunktur kan sænke kroppens stressniveau blandt andet ved at stimulere nervesystemet og fremme biokemiske ændringer, der påvirker kroppens homeostatiske mekanismer og fremmer således fysisk og mental velvære.

lÆS MERE HER